Skip to main content

Systrarna Halland

Nu är ansökan öppen. Anmäl dig här. Det är ett begränsat antal platser och anmälan stänger 16 juni.

Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga och icke-binära musiker mellan 15 och 25 år och som bor i Halland.

För en jämställd musikscen i Halland

I september år 2021 såg projektet Systrarna ljuset i Halland. Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga och icke-binära musiker mellan 15 och 25 år och som bor i regionen. Det främsta målet med Systrarna är att unga halländska tjejer och icke-binära ska uppmuntra varandra i sitt musikskapande. För att söka behöver du inte vara en färdig artist men du behöver ha en vilja att utvecklas tillsammans med en grupp som har samma mål. Systrarna vänder sig framför allt till dig som har börjat skapa egen musik och vill ha en knuff i rätt riktning.

Leds av två framgångsrika lokala musiker

Systrarna har två mentorer som kommer att hålla i verksamheten under hösten 2023 och våren 2024. De är båda aktiva musiker boende i Halland, men med olika musikalisk bakgrund.

Rebecka Ceder (artistnamn CEDER) är singer/songwriter-artisten från västkusten som både skriver och producerar sin egen musik. Hennes svävande indiepop tar, tillsammans med hennes sårbara röst och ärliga texter, med lyssnaren på en känslomässig resa med många relaterbara ämnen.

Efter många år av studier och spelande i bland annat Stockholm och London har hon hittat tillbaka till hemstaden, Varberg.

Marika Wittmar är sångerska, låtskrivare, musiker och sångcoach, utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har under de senaste tio åren varit aktiv i olika band och projekt inom framförallt folk/världsmusikgenren samt som teatermusiker. Marika är i nuläget på gång med ny musik tillsammans med sitt band WITTMAR.

Foto: Malin Arnesson

Upplägg under 2023/2024

Deltagarna träffas en heldag varje månad för att ha workshops och föreläsningar. Alla får uppgifter att arbeta med mellan träffarna som sedan följs upp genom digitala avstämningar. Deltagarna kan bland annat förvänta sig att utvecklas i sitt låtskrivande, sin musikproduktion, sin sceniska framställning samt att lära sig mer om musikbranschen.

Vårens aktiviteter leds av Marika Wittmar och Rebecka Ceder

21 januari Musikbransch och foto, Studiefrämjandet Varberg.

11 februari Studioinspelning. Recordia, Varberg.

17 mars Släppa musik. Prince-ton, Kungsbacka.

28 april Liveljudworkshop. Nolltrefem, Halmstad.

25 maj Slutkonsert på Kungsbacka teater

Anmäl dig till Systrarna Halland här.

För mer information kontakta producent Emelie Gunnarsson

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia