Skip to main content

Halland Opera and Vocal Festival

Ny musik, opera och musikdrama – Biljettsläpp 26 april

Sommaren 2014 genomfördes Halmstad Opera & Vocal Festival, den första festivalen i sitt slag i Halland. Succén var ett faktum. Sedan växte vi till Halland Opera & Vocal Festival och 2016 gick evenemanget av stapeln i underbara Laholm.

Vi kommer att fortsätta att anordna Halland Opera & Vocal Festival som en återkommande biennal, det vill säga vartannat år. Vår tanke är att presentera en festival som dels utgör ett nytt, spännande inslag i det halländska kulturutbudet och dels utgör en uppstickare bland övriga operafestivaler genom en större bredd och fler aspekter av konstnärliga röstuttryck. Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell, levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför låter vi klassisk sång, andra stilar och vokala experiment samsas i ett program med stor variation – från bortglömd och bearbetad repertoar till nyskrivna verk med nationellt och internationellt verksamma artister. Vi presenterar nya produktioner, ny musik och nya kombinationer. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fascinerande möjligheter.

Under 2024 kommer festivalen tillbaka och under tre dagar 29/8 till 1/9 får vi uppleva konserter under temat Shadows and Echoes.

Festivalen är ett samarbetsprojekt mellan Musik Hallandia och kommunerna i Halmstad och Laholm.

Läs mer, se programmet och boka biljetter på festivalens webbsida. Biljettsläpp fredag 26 april.

För mer information kontakta producent Patric Aurell

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia