Skip to main content

Fenomen

Upptäck Fenomen – en magisk ljud- och ljusföreställning som tar dig med på en resa genom rymden! Upplev kraften i framtidens musik med en unik fusion av jazz, electronica och pop i denna nyskrivna föreställning.

2023 påbörjade Musik Hallandia arbetet med att skapa en unik föreställning med musiker från Halland. Målet var att göra en produktion som ska turnera i hela Halland. Under hösten och våren har de halländska artisterna Fia Forslund, Micke Edlund, Mattias Grönroos och Tomas Larsson arbetat med projektet Fenomen. Tillsammans med den visuella konstnären Jonas Johansson har de skapat en föreställning som är en oslagbar kombination av talang, kreativitet och innovation. Fenomen levererar en oförglömlig upplevelse med originalmusik som aldrig tidigare framförts, skapad för att föra dig närmare stjärnorna än någonsin tidigare.

Så här beskriver artisterna föreställningen:

En experimentell audiovisuell musikföreställning som sammanflätar de djupa tankarna inom fenomenologin med visualiseringar av naturfenomen kring oss, från norrsken till snöflingor. Ljudlandskapet är en harmonisk och jazzig musikupplevelse som komponeras fram med gitarr, trummor, piano & vibrafon. Föreställningen använder sig av en dynamisk dekor som anpassar sig efter scenen, en triangel som omsluter musikerna i en egen värld men där publik bjuds in för en magisk kväll.

Medverkande artister är:

  • Fia Forslund, en av Sveriges förnämsta marimbaspelare som bland mycket annat turnerat internationellt med den brasilianska gruppen ”Ronni Kot percussion Group.”
  • Micke Edlund trummor, känd från hyllade jazzgruppen MusicMusicMusic och har spelat med bl a Rolf Wikström
  • Mattias Grönroos bas och keyboard. Mattias har bland andra spelat med Ulf Wakenius och José Gonzalez
  • Tomas Larsson gitarr, musik och videokonst. Tomas är initiativtagare till det audiovisuella konsertprojektet LUMIA och har turnerat med band som Fågelvägen.
     
  • Jonas Johansson, videokonst och teknik, är bl a lektor i visuell kommunikation på Beckmans designhögskola. Tillsammans med Tomas Larsson har han skapat alla visuella effekter i föreställningen.

För mer information kontakta producent Emrik Larsson

Fenomen

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia