Skip to main content

Utbildning scentekniker

I höst startar en ny utbildning på Katrinebergs folkhögskola – scenteknikerutbildning. Praktik och nätverksbyggande blir en central del i utbildningen och ansökan är öppen.

Rickard Andersson är musikproducent på Musik Hallandia och har arbetat länge inom musikbranschen och hjälpt till i framtagandet av utbildningen. Han konstaterar att:

– Behovet av välutbildade och kreativa scentekniker aldrig har varit större nu sedan efter pandemin.

Därför startar Katrinebergs folkhögskola en scenteknikerutbildning med start från och med hösten 2024. Det blir en eftergymnasial yrkesutbildning på heltid, två terminer.

Vad gör en scentekniker?

En scentekniker organiserar och ansvarar för olika aspekter av produktionen, exempelvis ljud- och ljussättning. Utbildningen innehåller allt från grundläggande tekniker till avancerade koncept inom ljud- och ljusdesign, även digitala produktioner.

En viktig del i utbildningen blir möjligheten till praktik där tillfällen kommer att finnas att knyta värdefulla kontakter med branschexperter.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en heltäckande utbildning som inte bara förbereder våra deltagare för deras första jobb, utan också lägger grunden för långsiktig framgång och tillväxt inom scenteknikerområdet, säger Peter Carlsson som är rektor på Katrinebergs folkhögskola.

Att Katrinebergs scenteknikerutbildning är ettårig gör den unik i sitt slag. Det finns andra tvååriga yrkesutbildningar inom området i exempelvis Göteborg, Stockholm och Eslöv.

Katrinebergs folkhögskola drivs av Region Halland och ligger i Vessigebro, utanför Falkenberg. Skolan har utbildningar både på gymnasial och eftergymnasial nivå. Där går det att fördjupa sina kunskaper inom film, skådespeleri, idrott och hälsa till exempel.

Läs mer och ansök här innan 21/4: Länk till Katrinebergs Folkhögskola

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia