Skip to main content

Sara Parkman i Tjolöholms slottskyrka

Musik Hallandia och Art Inside Out presenterar stolt Sara Parkman. En avslutningskonsert av sommarutställningen ”Glömda världar”.

Violinisten, sångaren och kompositören Sara Parkman har ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum; ett slags högstämd andlig pop – mystisk, mäktig och maximalistisk. Folkmusik blandas med synthar, vallåtar från fäbodar med tusen år gammal religiös musik.  

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris, utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan och till Årets folkmusik på Grammisgalan. 

I samarbete med Musik Hallandia bjuder Art Inside Out in till en intim spelning i Tjolöholms slottskyrka med Sara Parkman, i sällskap av Hampus Norén och Tuva Syvertsen, sångerska i norska bandet Valkyrien Allstars. Det blir en kväll att minnas – om gudomliga uppenbarelser, uråldrig folktro, döden och den eviga kärleken! 

Mellan kl.13:00-15:00 kan ni delta i visningarna. Sedan, om andan faller på, passa på att äta mat i Tjolöholms restaurang som dagen till ära håller öppet till kl.17:00, för att avsluta dagen med en oförglömlig musikalisk upplevelse. 

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia