Skip to main content

Langan band

Musik Hallandia och Festaurang presenterar stolt, från Skottland och på turné i Halland – The Langan Band! 

Skotsk folkmusik möter Mumford & Sons 

I över 15 år har de tre medlemmarna från skottska Langan band spelat ihop och har turnerat i både USA och Australien. Musiken bottnar både i den keltiska traditionen men också den nutida folkrocken som gjordes populär av bl.a. Mumford & Sons. Musiken är energisk, känslofylld och medryckande. 

Bandet har bl.a vunnit det prestigefyllda priset Danny Kyle Award på Glasgow Celtic Connections festival och har fått fina recensioner världen över. 

Bandet består av Ayrshire-födde John Langan med en explosiv fot på bastrumman, eldiga gitarrytmer och med sin känslofyllda sång. Till höger om honom står Alastair Caplin ifrån ögruppen Hebriderna utanför Skottlands västkust som är en klassiskt tränad violinist sprungen ur prog-folk/jazzscenen i London. Till vänster och sist men inte minst hittar vi Dave Tunstall från Angus på kontrabas, här levereras hjärtstompande basgångar. De tre medlemmarna utgör en magisk kombo tillsammans med deras tre sångröster. 

Missa inte chansen att se dem när de äntligen turnerar i Halland och stannar till i Halmstad, det kommer bli en oförglömlig kväll. 

Biljettsläpp inom kort.

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia