Skip to main content

Halland Opera & Vocal Festival

Halland Opera & Vocal Festival är en återkommande biennal, det vill säga den ges vartannat år. Under 2024 kommer festivalen tillbaka och under tre dagar 30/8 till 1/9 får vi uppleva konserter under temat Shadows and Echoes.

Vi presenterar en festival som dels utgör ett nytt, spännande inslag i det halländska kulturutbudet och dels utgör en uppstickare bland övriga operafestivaler genom en större bredd och fler aspekter av konstnärliga röstuttryck. Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell, levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför låter vi klassisk sång, andra stilar och vokala experiment samsas i ett program med stor variation – från bortglömd och bearbetad repertoar till nyskrivna verk med nationellt och internationellt verksamma artister. Vi presenterar nya produktioner, ny musik och nya kombinationer. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fascinerande möjligheter.

Festivalen är ett samarbetsprojekt mellan Musik Hallandia och kommunerna i Halmstad och Laholm och   Musikhögskolan i Malmö.

Biljettsläpp inom kort. Håll utkik på festivalens webbsida för programpunkter, artister och biljetter.

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia