Skip to main content

Galgbergsfestivalen

Galgbergsfestivalen är en musikfestival som bjuder på ett brett utbud av livemusik i en unik och mysig miljö. Festivalen arrangeras av Musik Hallandia, Hallands Konstmuseum och ABF Halland i Ekoteket och äger rum den 9-10 augusti 2024 på Hallandsgården i Halmstad.

I år är inriktningen pop och svenska artister och vi får se flera spännande både nya och mer bekanta ansikten, eller vad sägs om Pernilla Andersson, Emil Jensen, IZHAV, Amanda Bergman och många fler.

Festivalen pågår i två dagar, och som vanligt håller vi till på sensommarfagra Hallandsgården vid Galgberget i Halmstad. Under festivalen kommer Hallandsgården att erbjuda ett utbud av kalla och varma rätter, café, öl, vin och alkoholfria alternativ på restaurangtorget som ordnas av Ekoteket och Mobila Kockan. Grindarna öppnar redan kl 17.00 och första artisten står på scenen vid 18.00.

Så här ser programmet ut:

Fredag 9 augusti

Johan Airijoki 

Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

IZHAV

“Musiken är en läkande kraft som går långt bortom hjärnans förnuft”. Med denna utgångspunkt skriver Izabelle text och musik inom genren pop/folk/indie. Tillsammans med Tulda Norén Nielsen (piano, fiol, stämsång), Petter Eriksson (bas) och Jonathan Kabell (trummor/slagverk) framförs dessa berättelser på en musikalisk matta av noggrant utvalda toner och harmonier.

Amanda Bergman  

Amanda Bergman har med en av landets varmaste och mest säregna röster berört människor runt om i världen i över ett decennium. Vad som började under de mystiska pseudonymerna Hajen och Idiot Wind, mynnade senare ut som frontperson i supergruppen och framgångssagan Amason samt hennes egna första soloalbum ‘Docks’.

Räfven

Musikerkollektivet Räfven bildades i Göteborg 2003. De har under sina många år tillsammans och genom hundratals vilda konserter gjort sig kända som ett oemotståndligt liveband och deras hämningslösa folkpunk har även vunnit stor publik internationellt. Räfven är gränslösa, precis som världen borde vara. Deras musik och uttryck lånar och reser fritt mellan tider, kulturer, traditioner och kontinenter.

Räfven är folkrörelsen som sprider övertygelsen om alla människors lika värde, vikten av inkludering och solidaritet. Musiken är vapnet, dansgolvet fristaden och kärleken budskapet!

Lördag 10 augusti

Pernilla Andersson  

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivetiketten Sheriff Records. Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan prata för sig själva.

Emil Jensen

En upprymmande upplevelse med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Emil Jensen kombinerar och blandar sina sånger och snack på skiva och bok när han våren 2024 åker ut på Sverigeturné. Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt.

Vasas flora och fauna  

Vasas flora och fauna har ända sedan debutalbumet 2015 tillhört de allra mest säregna musikaliska företeelserna du kan finna. En trio med hög integritet, men med minst lika nära till totalt avväpnande nakenhet. Kombinationen av knivskarpa samhälls-betraktelser och vardagsnära igenkänning har gett bandet en lyssnarskara som ständigt återkommer till dess oeuvre – oavsett om det är på ett utsålt Kulturhuset i Stockholm eller ett trädgårdscafé i Österbotten.

Moreau

Bandet Moreau fick sitt stora genombrott i TV4s hyllade serie “Bröderna Noréns Underbara Resa”, där 14-åriga Theo Moreau tillsammans med band charmade och hänförde tittarna med sin musikalitet och starka uttryck.  Moreau, som framförallt är kända i bluegrasskretsar för sin musikfestival Grenna Bluegrass Festival som de drivit sedan 15 år tillbaka, har musiken i sitt DNA

Här kan du få ett smakprov av alla årets artister – Emriks Spotify-lista:

Fakta Galgbergsfestivalen

  • Tid: 9-10 augusti från kl 17.00 båda dagarna
  • Plats: Hallandsgården, Galgberget, Halmstad
  • Arrangör: Arrangemanget görs i samarbete mellan Musik Hallandia/Kultur i Halland, Hallands konstmuseum, ABF Halland, Mobila Kocken och Ekoteket.

Vid extremt dåligt väder flyttas festivalen till kulturhuset Najaden.

Musik Hallandia är en musikinstitution,
helägd av Region Halland.

Besöksadress:

Kultur i Halland, Kronobränneriet

Skonertgatan 12A, Halmstad

Postadress:

Region Halland

Kultur i Halland

Box 517, 301 80 Halmstad

Copyright 2023 - All rights reserved Musik Hallandia